Pekdoğan Etiler Mahallesi'nde projelerini anlattı

Pekdoğan Etiler Mahallesi

Etiler Mahallesi'nde düzenlenen ev toplantısına katılan MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan'ı yüzlerce kişi dinledi. Konuşması sık sık alışlarla kesilen Pekdoğan, yapacağı projelerle ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

GÖÇ VEREN DEĞİL, ALAN İL

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, Kırıkkale’yi Türkiye`nin en modern ve yaşanabilir kenti haline getirmek için çalışacaklarını söyledi. “Bir olup, birlik olup 30 Mart’ta Kırıkkale’de emaneti tekrar alacağız” diyen Pekdoğan, şehrin göç veren değil, göç alan bir il olacağını bildirdi.

 

SOSYAL YAŞAM SIKINTILI

Şehrin sosyal yaşam döngüsünün kısıtlı olduğunu, kültürel etkinliklerle Kırıkkale’nin canlanması gerektiğini belirten Pekdoğan, bunun için önümüzdeki günlerde gençlerle bir araya geleceklerini, gençlerin taleplerini dinleyeceklerini ifade etti. Başkan olması halinde üniversite için de projeleri olduğunu belirten Pekdoğan gençleri ortak bir noktada, ortak bir değerde buluşturacaklarını kaydetti. Genç fikirlerin ülkeleri ve şehirleri ileri götürdüğünü belirten Pekdoğan, üniversite şehri olarak adlandırılan kentlerin, öğrenci potansiyeli ile nasıl gelişim gösterdiğini rol model alacaklarını açıkladı. Pekdoğan, kent genelinde öğrencilerin vakitlerini rahatlıkla geçirebileceği yerlerin olacağını ifade etti.

 

 ADAMIN ADAMI OLUNUR MU?

“Adamın adamı olunmaz” sözünü hatırlatan Pekdoğan, Kırıkkale’de adamın adamı olanların, gölgelerin gölgeleri olanların var olduğunu ve bu gölgelerin kukla gibi hareket ettiğini bildirdi. “Burada bulunan her partilinin, mecliste ben Kırıkkaleli değilim, ben Kırıkkale Milletvekili değilim, çıkın buradan” diyenlere büyük bir ders vereceğini belirten Pekdoğan, hep birlikte, el ele, gönül gönüle bu seçimi kazanacaklarını beyan etti. Kendi döneminde belediyede çalışan işçilerin de burada olduğunu belirten Pekdoğan, kendisinin aday olduğu için hepsinin yüzünde gülümsemenin ve mutluluğun var olduğunu ifade etti. Belediye Başkanlığı döneminde 60 ay boyunca bilfiil maaşları ödediklerini belirten Pekdoğan, işçiye ve memura maaşlarının verilmesinin belediyenin temel görevi olduğunu kaydetti.

 

ÇALIŞANLARIN HAKLARINI VERECEKSİN

Çalışanların alnının terinin kurumadan parasının verilmesi gerektiğini belirten Pekdoğan, hükümette olan bir parti belediye işçisine maaş verememesinin utanç verici olduğunu kaydetti. Mevcut Belediye Başkanı’nın doğrularından çok yanlışları olduğunu belirten Pekdoğan, yapılan proje ve çalışmaların tek tek satıldığını ve kiralandığını ifade etti. 10 yıl önce proje adamı diye lanse edilen Korkmaz’ın, Makro AVM’yi, Otel’i ve Terminal’i sattığını, 110 Milyon TL’ye yaptığı mezbahayı aylık 9 Bin TL’ye kiraladığını bildirdi. Dünyada çok yeri gezdiğini ve dünya üzerinde böyle bir zihniyet ile başkanlık yapan bir Belediye Başkan’ı görmediğini belirten Pekdoğan, yapılan yatırımların satılarak, milletle alay edildiğini belirtti.

 

KIRIKKALE’Yİ PROJELERLE GELİŞTİRECEĞİZ

Projelerle ilgili de açıklamalar yapan Pekdoğan, Kırıkkale’yi baştan aşağı değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Şimdilik 30 proje üzerinde çalıştıklarını belirten Pekdoğan, Kent Park ve Meydan projesi ile yaşam alanlarını genişleteceklerini belirterek, “Elektrik projesiyle de Su Arıtma Tesisinin elektriğini kendimiz üreterek su fiyatlarını yarı yarıya düşüreceğiz” dedi. Pekdoğan fazla üretimi satarak Belediye’ye gelir sağlayacaklarını da kaydetti. Pekdoğan, şehrin kentsel dönüşüm çalışmasıyla gelişeceğini ve bu konuda önemli projelerin olduğunu söyledi. Samsun Bulvarı Düzenleme Projesi, Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Vakıf Üniversitesi ve Öğrenci Evleriyle vatandaşların yaşam alanlarını genişleteceklerini belirten Pekdoğan, şehrin doğu ve batı bölgelerindeki gelişmeyi dengeleyeceklerini bildirdi.

 

BAYANLARIMIZI UNUTMADIK

Bayanlar için de projelerin olduğunu belirten Pekdoğan, “Hanımlar Lokali, Meslek Edindirme Kursları ve Kreş ve Gündüz Bakımevi” projelerinin olduğunu, hanımların da artık hayatın içinde yer alması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanlığı döneminde, Samsun Bulvarı Projesini hayata geçirdiklerini belirten Pekdoğan, şimdi Samsun Bulvarı’ndaki konutların Çarşı Merkeze nazaran yüksek fiyatlara ulaştığını bildirdi. Etiler Kavşağı yakınında sonlanan birinci etabın devam ettirileceğini, 10 Kat imar izninin Samsun Bulvarı güzergâhında her iki taraf için konut alanı olan bölgelerde şehrin doğu çıkışı istikametinde Osman Gazi Mahallesi giriş yoluna kadar uzatılacağını belirten Pekdoğan, bu projeyle şehrin genişleyeceğini iddia etti. Projenin, Gürler, Başpınar, Sanayi ve Gündoğdu Mahallelerini kapsayacağını belirten Pekdoğan, her mahallenin sorunlarına çözüm bulacaklarını ve iyi yönde çalışma yapacaklarını ifade etti.

 

KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ

Elektrik projesi hakkında bilgiler veren Pekdoğan yaptığı açıklamada, “Belediyemizin tüm hizmet birimlerinde toplamda aylık 1 Milyon TL civarında elektrik tüketimi olmaktadır. Elektriğe ödenen bu paranın kış ve yaz ayları ortalaması 750 Bin TL’lik kısmı İçme suyu arıtma tesisinde tüketilen elektrik için ödenmektedir. Bu miktar Belediye giderlerinde çok önemli bir yer tutmaktadır. İçme suyu arıtma tesisine Kapulukaya Barajından su taşıyan borulara türbin takılarak hidroelektrik enerjisinden elektrik elde edilecektir. Asıl elektrik üretimi ise Güneş (FOTOVOLTAİK) Enerjisinden Elektrik üretimidir. İçme suyu arıtma tesisi elektrik tüketimine göre günlük 5 MW gücünde elektrik üretecek Güneş enerji santrali bizim için yeterli olacaktır. Tesisimiz bina çatılarında ve 200.000 m2 olan tesis sahasında proje uygulanacaktır” dedi.

 

BÖLGECİLİK ANLAYIŞINA SON

Kırıkkale’de bölgecilik anlayışının ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Pekdoğan, Her şeyden önce şu çok iyi bilinmeli ki, Kırıkkale`nin yıllardır başının belası, Kırıkkale’nin gelişmesi önündeki en önemli engel olan bölgeciliği yok etmeye kararlıyız.  Şu salonda toplanan siz kıymetli hemşerilerim de bunun ispatı değil midir? Seçim kampanyasına "Bismillah" dediğimiz günden bu yana Obalısı, Keskinlisiyle bir bütün olduğumuzu vurgulamıştım. Kırşehirli, Yozgatlı, Çankırılı, Kayserilisi, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Ankaralısı ile Kırıkkale’mizin neresinden, Türkiye’mizin neresinden olursanız olun hepimizin Kırıkkaleli olduğunun altını çizmiştim. Şimdi de vurguluyorum: Gelin, artık şuralı buralı değil, KIRIKKALELİ olalım! Allah’ın izniyle Kırıkkale’mizde bu ayrılığı sona erdireceğiz” diye konuştu. 

 

114 PROJE YAPTIK

Göreve geldiği gün Kırıkkale’nin projelerle geliştiğini belirten Pekdoğan, “1999 seçimleri öncesinde Kırıkkale için 14 proje sözü vermiştim. 14 projeyi 1 buçuk yılda gerçekleştirdik. Ama sizler de biliyorsunuz ki, bununla da yetinmedik,  şehrimizin ihtiyacı olan 100 ayrı projeyi de geri kalan 3 buçuk yıla sığdırdık. Ama “Bizi şunu yaptık, bunu ettik” diye övünmedik. Sadece görevimizi yerine getirmenin huzurunu yaşadık. Yalnızca sizler bilin istedik. Yalnızca Yüce Yaratan takdir etsin istedik. On yıl önce "Biz sözümüzün eriyiz” diyerek sizden vekâlet almıştık. Sözlerimizin hepsini yerine getirdik. Bu gün huzurlarınızda söz veriyoruz. Kırıkkale`yi çağdaş modern bir kent haline getireceğiz. Kırıkkale göç veren değil, göç alan bir şehir olacak. Yaşlımızın, gencimizin, kadınımızın, kızımızın huzurla yaşayacağı, iş ve aş kaygısı çekmeyeceği Kırıkkale`yi hep beraber, el ele inşa edeceğiz” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ